Image: Funkie Friend : Robbert Spek

Funkie Friend : Robbert Spek

Funkie House bestaat 30 jaar! Sinds de opening in 1989 hebben een hoop mensen hun steentje bijgedragen aan het opbouwen van de shop. Met oud medewerkers blikken we nu terug op hun periode bij Funkie House. Aan de hand van een aantal vragen en foto's stellen wij het oud personeel aan je voor en halen we herinneringen op.

20 maart 2019

1. In welk jaar werkte je bij Funkie House?
Ik weet het niet meer helemaal zeker… maar volgens mij ben ik in 1990 begonnen bij Funkie House. Toen nog van Ben Cohen met Wilco als bedrijfsleider.

2. Hoelang heb je bij Funkie House gewerkt?
Hahahaha…Ik geloof 3 jaar.

3. Wat was je functie?
Ik had tijdens een middagje winkelen mijn commentaar gegeven op de skate shirts die waren ingekocht. De shirts die in de rekken pronkten waren overjarig en niet meer hip. Na mijn commentaar en advies vroeg Ben of hij mij nog eens mocht bellen voor eventueel advies. Die zelfde week kreeg ik een telefoontje of ik wilde werken in de nog te creëren hardware skate store. Ik zat in mijn examenperiode van het Grafisch Lyceum en ik ben gelijk na het behalen van mijn diploma begonnen bij Funkie House als verkoper op de skate-afdeling

4. Welke merken verkocht jij in die tijd?
Vision, Santa Cruise, Powell Peralta, Alien Workshop, Gullwing, Krypo en nog veel meer skate merken

5. Hoe zag de shop eruit? Heb je nog foto’s?
Mijn afdeling zat in het oude pand van Funkie House op de eerste verdieping, een houten balie met bankschroef. Op de balie hadden we een finger-board park gebouwd waar Gijs, Woei, Robert en Oscar en vele anderen vaak een wedstrijdje finger-boarden deden. Mijn afdeling was al snel een hang-out voor toen best wel bekende Rotterdamse skateboarders.

6. Beste herinnering aan je tijd bij Funkie House?
Ik heb vele herinneringen aan Funkie House, leuke en minder leuke, maar ik denk dat de leukste wel ons bedrijf ’s uitje op de Kralingse plas was. Het team was toen echt top!

7. Gekste wat je hebt meegemaakt in deze tijd?
De “new kids on the block” hype en hoe wij als team (de jongens) daar toen misbruik van maakte. We hebben toen ze moesten optreden in Rotterdam ons scheel verkocht aan t shirts van de band. Die werden voornamelijk gekocht door jonge meiden waar wij toen een soort van wedstrijd van maakte om telefoonnummers van te bemachtigen. Dit deden we door smoezen te vertellen dat wij toegang hadden bij het Hilton Hotel. Een ander verhaal wat ik nog steeds wel heel tof vind is dat de band “Mano Negra”in de winkel was (toen nog niet beroemd en alleen maar op kleine podia te zien). Na een leuk praatje waarin ik mijn voorliefde voor Parijs uitsprak kreeg ik een afgescheurd stukje papier met daarop een aders van een van de band leden met de mededeling dat als ik weer eens in Parijs was ik van harte welkom was bij “Pachanka” zoals het management van “Mano Negra” toen heette.

8. Wie was jouw werkmaatje toen je bij Funkie House werkte?
Ik heb er in de tijd dat ik er heb gewerkt vele vriendschappen voor het leven op gedaan. Dat bleek maar weer op de reünie. Maar mijn echte maatje was Bruno Stappers, wij waren al vrienden voor we beide bij Funkie House gingen werken. Wij woonde beide in Dordrecht en gingen regelmatig op de fiets naar het werk.

9. Wat was toen je lievelingsmerk?
Powell Peralta

10. Wat is nu je lievelingsmerk?
Hahahaha ik zit nu zo lang in de mode…, ik geloof niet dat ik nog echt een lievelings merk heb. Als ik er een moet noemen is dat misschien Paul Smith

11. Wat doe je nu?
Na Funkie House ben ik eigenlijk altijd in de retail gebleven (niet altijd kleding). Na wat omzwervingen heb ik mij toegelegd op de in en verkoop van hoog gesegmenteerde herenkleding. Inmiddels ben ik verantwoordelijk voor de eigen merken van “Only For Men” en doe ik de wholesale van de merken: Campbell, Victim, Donkervoort en Dutch Dandies.

12. Wat staat er nog op je bucketlist?
Oud worden met mijn vrouw en mijn kinderen gezond en wijs zien opgroeien.  

Photo (0)Photo (1)
Funkie House
Daily Rush


Welkom op de nieuwe webshop van Funkie House & Daily Rush!

Begin 2017 hebben wij onze krachten gebundeld en gaan we verder onder één dak! In de vernieuwde Funkie House vind je premium streetwear, met in Rotterdam bovendien een officiële Carhartt WIP 'shop in shop'.Stay up to date!

Subscribe for our newsletter and be the first to hear about news, deals & steals