Image: Limited Edition Red Wing: the iconic Irish Setter.

Limited Edition Red Wing: the iconic Irish Setter.

Red Wing Shoe Company heeft eindelijk de iconische Irish Setter opnieuw uitgebracht. De oorsprong van de 9875 in Gold Russet gaat terug naar de jaren '50. Een limited edition waarmee je ook een stukje historie koopt!

27 september 2017

De 9875 Moc Toe werd snel populair onder jagers die de boots aanhadden tijdens uitstapjes door het bos op zoek naar vogels en herten. Het leer, gelooid met schors van Sequoia bomen, heeft een dieprood-oranje kleur die vergelijkbaar is met de kleur vacht van een Ierse Setter jachthond. Vandaar dus ook de naam!

De zwarte variant werd later dit jaar geïntroduceerd. De gelimiteerde oplage Irish Setter 9874 Moc Toe in Zwart Klondike beschikt over alle traditionele eigenschappen van de originele Irish Setters. Red Wing Shoes heeft voor Klondike leer gekozen, dit is leer dat een dubbele behandeling heeft ondergaan. Het heeft hierdoor een bruin binnenste en een zwarte buitenkant. Dit betekent dat de schoenen prachtig oud worden en een diepbruine kleur krijgen.

Het traditionele geweven 'Irish Setter' label aan de binnenkant van de tong, de dubbel gestikte bovenrand en leren veters maken de Red Wing Irish Setters uniek. 

Photo (0)Photo (1)

Products

Funkie House
Daily Rush


Welkom op de nieuwe webshop van Funkie House & Daily Rush!

Begin 2017 hebben wij onze krachten gebundeld en gaan we verder onder één dak! In de vernieuwde Funkie House vind je premium streetwear, met in Rotterdam bovendien een officiële Carhartt WIP 'shop in shop'.Stay up to date!

Subscribe for our newsletter and be the first to hear about news, deals & steals