Image: New Brand: New Era

New Brand: New Era

Ze zijn je vast niet ontgaan in het straatbeeld van nu; de Amerikaanse caps van New Era.
Wij zijn super blij dat ze nu ein-de-lijk bij ons in store liggen! Hoogste tijd om jullie eens wat inside info bij te brengen over deze urban caps.

25 augustus 2021

De geschiedenis begint eind 19e eeuw als de van oorsprong Duitse broers Erhardt en Christopher Koch emigreren naar de Verenigde Staten, 
ze belanden daar in de wijken van Buffalo, New York.
Daar richtte Koch Ehrhardt zijn eigen hoedenbedrijf op, E. Koch Cap Co. Zijn bedrijf starte met 14 werknemers en de zaak was een succes. In 1922 werd het bedrijf omgedoopt tot New Era Cap Company.

De caps worden op een nieuwe manier ontworpen, er word een band in de caps bevestigd voor stevigheid en comfort, 
in de eerste jaren zijn deze banden zelfs nog van leer. Een volgende uitvinding is het ontwikkelen van de klep, die dankzij de band kan bestaan en uiteindelijk krijgt de band zelfs nog een anti-zweetsysteem.
De sport basketbal begint rond deze tijd erg populair te worden en hier speelt het bedrijf slim op in! Ze ontwerpen caps voor
 professionele sporters die hier enorm blij mee zijn! New Era start met het voorzien van de Cleveland Indians met de eerste caps. Sinds dien is het merk enorm hard gaan groeien en bereiken ze niet alleen basketballers, maar iedereen die op zoek is naar een comfortabele & uitgesproken cap!

Products

Funkie House
Daily Rush


Welkom op de nieuwe webshop van Funkie House & Daily Rush!

Begin 2017 hebben wij onze krachten gebundeld en gaan we verder onder één dak! In de vernieuwde Funkie House vind je premium streetwear, met in Rotterdam bovendien een officiële Carhartt WIP 'shop in shop'.Stay up to date!

Subscribe for our newsletter and be the first to hear about news, deals & steals