• 30 days return policy
  • Free shipping from €75 [nl] + worldwide shipping!
  • Ordered on workdays before 16:00, delivery next day [nl]
The freshest pairs of Komono shades right here! 🕶️
Funkie friends blog arno
16 januari 2019

Funkie Friends : Arno de Jong

1. In welk jaar werkte je bij Funkie House?
1999 - 2007 (ongeveer) 2. Wat was je functie?
Mijn laatste functie was general manager 3. Welke merken verkocht jij in die tijd?
Ik weet nog dat toen ik 'binnen kwam' de Life Line afrits broeken niet aan te slepen waren. Ik herinner me nog altijd dat Wilco ooit zei te dromen van een omgeving waar ie ongegeneerd z'n afritsbroek en fleece trui kon dragen; sorry Wilco, ik heb deze droom waar gemaakt! ;-) Een andere topper was jarenlang Gsus en voor de dames de Indian Rose spijkerbroeken. 4. Hoe zag de shop eruit? Heb je nog foto’s?
Nee, in die tijd had je nog geen telefoons met camera, dus maakte je ook geen foto's op je werk, haha ;-) Toen ik begon bij Funkie House lag er op de vloer een soort tijgerprint vloerbedekking. Na er jaren op rond gelopen te hebben vertelde Wilco dat het een drooggevallen meer met scheuren in de modder moest voorstellen. Uit de gevel hing een oude mini (auto) en binnen was het een beetje donker, druk, kleurrijk en het hing stampvol met kleding 5. Beste herinnering aan je tijd bij Funkie House?
Het thuis voor de buis feest in Off Corso. En natuurlijk de Snowtrips die ik jarenlang heb mogen organiseren 6. Kun je ons wat meer vertellen over de Funkie Snowtrips en zijn er nog foto’s?
Om meer te zijn als alleen maar een winkel, was Wilco zijn tijd ver vooruit met het opbouwen van een Funkie House family of community en dit deden we onder meer door het organiseren van allerlei events. Zo hadden we de Urban golf, een beach party, een Off Corso feest, een surftrip én de jaarlijkse Snowtrip, mede voor een stukje klantenbinding en onze snowboard gear onder de aandacht te brengen. Een week lang brachten we door in de sneeuw, met overdag lekker glijden en dagelijks een apres ski feestje in de lokale kroeg. Op het hoogtepunt hadden we 125 mensen mee! Deze Snowtrip was voor mij de aanleiding om definitief naar de Alpen te verhuizen en mijn bedrijf www.AlpAdventures.com op te zetten.
7. Gekste wat je hebt meegemaakt in deze tijd?
Dat Wilco en ik de eerste mannen in NL waren die rondliepen op UGG's; door de vertegenwoordiger aan ons gesleten als de after-surf boot uit Australië... 8. Wie was jouw werkmaatje toen je bij Funkie House werkte?
Velen, maar als ik er 1 mag noemen zeg ik Linda 9. Wat was toen je lievelingsmerk?
Encore (overhemden, die soms naar Zweedse vis stonken bij binnenkomst), Dickies (kleding) en Gravis (schoenen) 10. Wat is nu je lievelingsmerk?
RAB outdoorwear 11. Shop je nog weleens bij Funkie House. Zoja, wat word je volgende aankoop?
Nee, ik draag mijn afritsbroek en fleecetrui, weet je nog? 12. Wat doe je nu?
Ik woon al meer dan 10 jaar met mn vrouw Jessica in het Franse Samoens. Hier mijn bedrijf AlpAdventures en ben daarnaast bergwandel. sneeuwschoen en mountainbikegids. 13. Wat staat er nog op je bucketlist?
Ik doe niet aan een bucketlist. Ik leef met de dag en geniet van de mooie dingen die dagelijks voorbij komen. Zoals ik mijn gasten aanspoor om grenzen te verleggen en uit de comfortzone te stappen, probeer ik er zelf bewust van te zijn dit ook te blijven doen. De gebaande paden af voor een adventure off the beaten track. Because that is where the magic happens!
Foto s arno

Share article