• 30 days return policy
  • Free shipping from €75 [nl] + worldwide shipping!
  • Ordered on workdays before 16:00, delivery next day [nl]
Must have shirts for Spring/Summer! ☀️
Funkie friends blog jason
9 januari 2019

Funkie Friends : Jason Meyer

We starten met Jason Meyer. Jason is begonnen bij Funkie House in juni 1990 en vertrok weer in januari 1992. Jason heeft de beginjaren van Funkie House van dichtbij meegemaakt, is fan van Bruce Springsteen en heeft ooit “Greased Lightning” geplaybackt in de winkel.


1. In welk jaar werkte je bij Funkie House?
Ik begon in juni 1990.

2. Hoelang heb je bij Funkie House gewerkt?
Anderhalf jaar. Ik vertrok in januari 1992.

3. Wat was je functie?
Ik werkte vrijdagavonden en weekenden. Gedurende vakanties ook op andere dagen.

4. Welke merken verkocht jij in die tijd?
De collectie had indertijd een heel ander karakter. We verkochten erg veel kleding van professionele Amerikaanse sportteams: NFL, NHL, World League Baseball. Met name de caps zijn nu niet meer uit het straatbeeld weg te denken, maar toendertijd was Funkie vermaard om haar uitgebreide collectie. Mijn sollicitatiegesprek met Wilco duurde iets van drie minuten, toen ik hem iets wist te vertellen over een cap die op een verkeerde plek middenin een verkeerde sportcategorie stond. Daarnaast verkochten we veel high-end skateboards, roller skates en bijbehorende accessoires, en bedrukten we kleding met allerhande prints. In het verlengde daarvan verkochten we ook kleding die onder skaters veel aftrek vond: Dickies, Stussy, en volgens mij ook Vans, maar dat weet ik niet meer zeker.

5. Hoe zag de shop eruit? Heb je nog foto’s?
De shop was in die tijd veel kaler, veel Spartaanser ingericht. De inrichting maakte nog geen onderdeel uit van de beleving. De collectie stond voorop.

6. Beste herinnering aan je tijd bij Funkie House?
Er zijn er zoveel. Mijn collega Robbert Spek en ik hebben staand op de toonbank, midden op een werkdag met klanten in de zaak, "Greased Lightning” geplaybackt. Tijdens de vakantie van diezelfde Robert “zijn” skate-afdeling mogen beheren, compleet tot het assembleren van decks, onder het toeziend oog van 25 skaters, die toen op dagelijkse basis op “mijn” afdeling kwamen rondhangen. Maar uiteindelijk is de beste herinnering dat ik daar Wilco heb ontmoet, die toen nog bedrijfsleider was. Met hem heb ik sindsdien veel lief leed en lol mogen beleven. Hij was een paar jaar geleden op mijn huwelijk, en ik ben blij dat ik hem tot de dag van vandaag tot mijn goeie vrienden mag rekenen.

7. Gekste wat je hebt meegemaakt in deze tijd?
Rond de jaarwisseling verkocht Dump 2000, een gelieerde winkel, vuurwerk. Op enig moment hadden zij het daarmee zo druk dat ze vroegen of iemand uit het Funkie Team daarbij wilden komen helpen. Wilco en ik hebben een collega Alex Betti toen wijsgemaakt dat de wet strenge eisen stelde aan het veiligheidspak dat hij daarvoor aan moest. Uiteindelijk is hij over straat gegaan in een outfit geschikt voor een bezoek aan een kerncentrale, compleet met vislaarzen, oliepak en lasmasker.

8. Wie was jou werkmaatje toen je bij Funkie House werkte?
Ik heb veel gewerkt met Sharon en Robbert Spek. Later ook veel met Alex Betti, Marco Grandia, Frank Hartman, en natuurlijk Patrick Deelen.

9. Wat was toen je lievelingsmerk?
Ik had indertijd niet echt een lievelingsmerk. Ik studeerde nog, dus veel luxe kon ik me niet permitteren. Als ik al iets moet noemen zou het Dickies zijn.

10. Wat is nu je lievelingsmerk?
Lee, Superdry en RedWing

11. Shop je nog weleens bij Funkie House. Zo ja, wat word je volgende aankoop?
Ik heb laatst nog Red Wing Blacksmiths schoenen in jullie webshop gekocht.

12. Wat doe je nu?
Ik ben ZZP-er, en werk als senior legal counsel op ad interim basis voor verschillende bedrijven.

13. Wat staat er nog op je bucketlist?
Een hapje eten met Bruce Springsteen. Zijn muziek houdt me al sinds mijn 17e gezelschap, en ik vind het een uitermate boeiend persoon. Ik zou erg graag eens een paar uurtjes met hem willen kletsen.
Foto s jason
Bestand 08 01 19 23 07 13

Share article