• 30 days return policy
  • Free shipping from €75 [nl] + worldwide shipping!
  • Ordered on workdays before 16:00, delivery next day [nl]
The hottest Edwin tees just dropped! 🌶️😱
Hynd6htq
13 februari 2019

Funkie Friends : Niels Kiené

1. In welk jaar werkte je bij Funkie House?
1998 - 2004

2. Wat was je functie?
Ik begon als weekend hulp (Breda) en eindigde als (inval) Bedrijfsleider van Rotterdam en (standby) Bedrijfsleider Den Haag … oh en ik maakte de eerste prints en ideeën voor de Funkie Fabricks T-Shirts en Warf Wild!

3. Welke merken verkocht jij in die tijd?
GSUS, Indian Rose, Paradise Calling (super vet merk was dat!), Gusto, KanaBeach, ennuh… Heb je nog even een half uurtje? ;)

4. Hoe zag de shop eruit? Heb je nog foto’s?
Ja die heb ik! Ik ga ze nu opzoeken! Vooral van Funkie Breda zijn er maar weinig in omloop.

5. Beste herinnering aan je tijd bij Funkie House?
De klanten met name. Dat was zo’n divers publiek. En omdat je bij Funkie de klant mocht behandelen zoals je zelf het liefste geholpen werd in de winkel was het nooit hetzelfde! Verder kan ik me de spontane Henna Tattoo acties nog herinneren op straat en later op diverse Funkie Events! Het ontstaan van het Warf Wild verhaal… en de opnames van RTL Boulevard (die binnen een maand op de stoep stonden na de lancering). En ‘no joke’ de leuke collega’s! Man wat hebben we ook gelachen (en hard gewerkt! ;)

6. Gekste wat je hebt meegemaakt in deze tijd?
Dat ik naar Brabant verhuisde vanwege mijn opleiding aan het St.Joost… maar dat bleek dat net op dat moment er een filiaal in Breda werd geopend… Talking about ment to be! ;) Direct naar binnen gelopen en nog voor er vacatures waren een baantje gefixt!

7. Wie was jou werkmaatje toen je bij Funkie House werkte?
Zoveel eigenlijk! Bart, Brammetje, Jan, Lonneke, Guy, Tadde, Aristides, Elroy (of wat het leeroy??), Nikkelen Kees a.k.a. Noël ;), Arno, Linda, Mike, Claire (haha… weet je nog dat ik gaatjes aan de bovenkant van je waterfles had gemaakt? ;) - nogmaals sorry!), Jaimey… en natuurlijk de Guru! (je weet wel wie!)

8. Wat was toen je lievelingsmerk?
Paradise Calling denk ik… en duh!! Funkie Fabrics en Warf Wild! ;)

9. Wat is nu je lievelingsmerk?
Hümor… het wordt alleen niet meer gemaakt volgens mij maar nog steeds heb ik niks kunnen vinden wat daar aan kan tippen! Vooral die dropcrutch kaki’s zijn everlasting love!

10. Shop je nog weleens bij Funkie House. Zoja, wat word je volgende aankoop?
Ai, nee ik kom er echt veel en veel te weinig. Ik check wel altijd wat er te koop is via FB en Insta.

11. Wat doe je nu?
Ik maak portretten uit een lijn onder de naam Salventius (check even mijn Instagram @salventius). Daarnaast ben ik creatief strateeg in de communicatie branch.

12. Wat staat er nog op je bucketlist?
Een ander woord voor bucketlist bedenken en zorgen dat de hele wereld die gaat gebruiken! ;)
Foto s niels
Shop foto s breda

Share article