• 30 days return policy
  • Free shipping from €75 [nl] + worldwide shipping!
  • Ordered on workdays before 16:00, delivery next day [nl]
Must have shirts for Spring/Summer! ☀️
Header 30 years
31 december 2018

Funkie House bestaat dertig jaar!

In 1989 opende Funkie House officieel z'n deuren. Hieronder het bewijs aan de hand van een zwart-wit foto die we bij eigenaar Wilco op zolder vonden. Dertig jaar geleden waren we ook gevestigd aan de Korte Hoogstraat in Rotterdam, maar dan schuin aan de overkant van waar we ons nu bevinden. Wat begon als een unieke winkel in het lokale straatbeeld, groeide snel uit tot een begrip op het gebied van streetwear. De oversteek naar het veel grotere pand vond in 1999 dan ook plaats om meer merkbeleving onder één dak te kunnen bieden. Tegelijkertijd openden we Daily Rush in Rotterdam en een winkel in Den Haag, op steenworp afstand van de Grote Markt, waar we nu twintig jaar later nog steeds te vinden zijn.

Wat je verder uit onze voorgaande decennia wilt weten is bijvoorbeeld dat we eigen merken hadden: Starfucker, Funkie Feelings, Warf Wild en Funkie Fabrics. T-shirts met slogans als 'Hard To Get', 'Stout', 'Fuck Me I'm Famous' of 'Lekker Belangrijk' waren rond 2000 niet aan te slepen. Funkie House haalde meerdere keren de media en werd ingezet voor de styling van Nederlandse films en artiesten. Denk aan Costa (Nederlandse film) en popicoon Anouk. Ook waren we fanatiek deelnemer aan de Rotterdamse Dance Parade met een eigen wagen in de optocht. Iets recenter zijn onze fameuze Snowtrips en Surftrips. De laatste dateert uit 2009.

Trends hebben we altijd op de voet gevolgd. Soms brachten we een merk veel te vroeg. Andere keren zaten we er bovenop. Toch blijft ons concept door al die jaren heen moeilijk in een term te gieten. In de jaren '90 en '00 waren we niet puur skate/surf, hiphop of dance. Subculturen smolten juist bij ons samen. Eigenlijk zoals we dat vandaag de dag weer in het straatbeeld terugzien. Stijlen mixen en matchen we dertig jaar later dus nog steeds. Zeker nadat Funkie House en kleinere broer Daily Rush in 2017 onder één dak verder gingen. We bieden een thuis aan premium streetfashion-labels en zijn van plan dat nog heel lang te blijven doen!

Tot slot, een tipje van de sluier. Wat kan jij in 2019 van ons verwachten? Veel events (in-store en op locatie), collabs met onze merken, leuke winacties, de lancering van speciale Funkie House producten en natuurlijk een geweldige collectie.

De beste wensen voor 2019 namens heel team Funkie!
Funkie house 1989
Funkie house 1999
Funkie house 2010
Funkie house 2019

Share article