Image: Funkie House bestaat dertig jaar!

Funkie House bestaat dertig jaar!

Oud & Nieuw is een periode van terugblikken en vooruitkijken. Daarom hebben we in dit blog wat anekdotes uit ons roemruchte verleden voor je op een rijtje gezet. We sluiten af met een verrassing en tippen wat je van ons kan verwachten in 2019.

31 december 2018

In 1989 opende Funkie House officieel z'n deuren. Hieronder het bewijs aan de hand van een zwart-wit foto die we bij eigenaar Wilco op zolder vonden. Dertig jaar geleden waren we ook gevestigd aan de Korte Hoogstraat in Rotterdam, maar dan schuin aan de overkant van waar we ons nu bevinden. Wat begon als een unieke winkel in het lokale straatbeeld, groeide snel uit tot een begrip op het gebied van streetwear. De oversteek naar het veel grotere pand vond in 1999 dan ook plaats om meer merkbeleving onder één dak te kunnen bieden. Tegelijkertijd openden we Daily Rush in Rotterdam en een winkel in Den Haag, op steenworp afstand van de Grote Markt, waar we nu twintig jaar later nog steeds te vinden zijn.   

Wat je verder uit onze voorgaande decennia wilt weten is bijvoorbeeld dat we eigen merken hadden: Starfucker, Funkie Feelings, Warf Wild en Funkie Fabrics. T-shirts met slogans als 'Hard To Get', 'Stout', 'Fuck Me I'm Famous' of 'Lekker Belangrijk' waren rond 2000 niet aan te slepen. Funkie House haalde meerdere keren de media en werd ingezet voor de styling van Nederlandse films en artiesten. Denk aan Costa (Nederlandse film) en popicoon Anouk. Ook waren we fanatiek deelnemer aan de Rotterdamse Dance Parade met een eigen wagen in de optocht. Iets recenter zijn onze fameuze Snowtrips en Surftrips. De laatste dateert uit 2009.

Trends hebben we altijd op de voet gevolgd. Soms brachten we een merk veel te vroeg. Andere keren zaten we er bovenop. Toch blijft ons concept door al die jaren heen moeilijk in een term te gieten. In de jaren '90 en '00 waren we niet puur skate/surf, hiphop of dance. Subculturen smolten juist bij ons samen. Eigenlijk zoals we dat vandaag de dag weer in het straatbeeld terugzien. Stijlen mixen en matchen we dertig jaar later dus nog steeds. Zeker nadat Funkie House en kleinere broer Daily Rush in 2017 onder één dak verder gingen. We bieden een thuis aan premium streetfashion-labels en zijn van plan dat nog heel lang te blijven doen!

Tot slot, een tipje van de sluier. Wat kan jij in 2019 van ons verwachten? Veel events (in-store en op locatie), collabs met onze merken, leuke winacties, de lancering van speciale Funkie House producten en natuurlijk een geweldige collectie.

De beste wensen voor 2019 namens heel team Funkie!

Photo (0)Photo (1)Photo (2)Photo (3)
Funkie House
Daily Rush


Welkom op de nieuwe webshop van Funkie House & Daily Rush!

Begin 2017 hebben wij onze krachten gebundeld en gaan we verder onder één dak! In de vernieuwde Funkie House vind je premium streetwear, met in Rotterdam bovendien een officiële Carhartt WIP 'shop in shop'.Stay up to date!

Subscribe for our newsletter and be the first to hear about news, deals & steals