• 30 days return policy
  • Free shipping from €75 [nl] + worldwide shipping!
  • Ordered on workdays before 16:00, delivery next day [nl]
🚨 SALE! SALE! SALE! 🚨
Kleman blog banner
2 april 2020

Introducing: Kleman France

Bij Funkie zijn we al een lange tijd op zoek naar een bepaald soort schoen. Een schoen die zowel netjes als casual is maar die ook door mannen én vrouwen te dragen is. Iets wat de workwear feel heeft van Red Wing met een minder bulky look. Zo liepen we ineens tegen het franse merk Kleman aan, die met één van hun modellen eigenlijk alle hokjes afvinkte op het wenselijstje! Dit model was de PADROR (van origine PADRE).

De Padror is een schoen die in het verleden gedragen werd voor mensen die op het spoor werkte. Het silhouette komt bij meerdere merken voor (Clarks, Paraboot & Mephisto) en dit heeft een rede; het is namelijk een Tirools model. Vrijwel alle schoenen uit deze regio hebben dezelfde zichtbare -en onzichtbare eigenschappen. Meestal zijn ze gemaakt van hoogwaardig leer, hebben ze een gestikte moccasin neus en zijn ze uitgerust met een héle goede zool, iets wat natuurlijk belangrijk is als je in de bergen woont.

De Padror in het specifiek is ontworpen (en geproduceerd) in Frankrijk. De uppers zijn van hoogwaardig Europees leer en de zolen staan bekend om de grip die ze bieden én de slijtvaste eigenschappen. De Poron® insole maakt de schoen helemaal af en zorgt dat de schoenen super lekker zitten, en hier is niks aan gelogen, want wij hebben ze zelf natuurlijk al uitgebreid getest ;)

Check onze Kleman collectie nu online!

Img 9633
Img 9638

Share article