• 30 days return policy
  • Free shipping from €75 [nl] + worldwide shipping!
  • Ordered on workdays before 16:00, delivery next day [nl]
Must have shirts for Spring/Summer! ☀️
Veja blog banner
15 februari 2019

Responsible brand : Veja

Veja is een opvallend sneaker label wat is geboren in 2005. Het schoenenmerk is bedacht in Parijs maar gemaakt in Brazilië. Veja bewijst als geen ander dat een mooie en betaalbare schoen ook bijzonder duurzaam kan zijn. Elke sneaker is gemaakt van natuurlijk gelooid leer, natuurlijk rubber uit de amazone en biologisch katoen. Het merk heeft onlangs ook een aantal vegan modellen toegevoegd aan hun collectie en blijven daarmee hun groene droom uitbreiden.

V-10
De V-10 werd in 2016 op de markt gebracht om het tien jarige bestaan van Veja te vieren. Het model, gemaakt van biologisch en duurzaam materiaal, staat voor tien jaar kwaliteit. Dit model was de eerste Veja in onze winkel en was voor vele de eerste kennismaking met het merk. De schoen bestaat uit biologisch leer, biologisch katoen en heeft een zool gemaakt van natuurlijk rubber uit de Amazone. Mede door dat de schoen vrijwel compleet uit leer bestaat moet hij goed ingelopen worden en kan hij aan het begin wat stug aanvoelen. Door de wat rondere neus, de hoge zool en wit als primaire kleur krijgt de schoen een retro maar sportief en robuust uiterlijk.

V-12 B Mesh
De V-12 is vrijwel hetzelfde model als de V-10 maar er zijn wel degelijk verschillen. Waar de V-10 vrijwel compleet bestaat uit organisch leer is de V-12 gemaakt van verschillende materialen verdeeld over verschillende vlakken. De V-12 heeft een upper van gerecyclede plastic flessen, heeft vlakken gemaakt van biologisch leer en suède, een logo en zool gemaakt van natuurlijk rubber uit de Amazone en lijnwerk van gerecycled polyester. Mede door deze vlakverdeling van verschillende materialen krijgt de V-12 een nog sportiever uiterlijk. Doordat er bijna geen leer aan te pas komt ademt de schoen beter en is hij beter in te lopen.

Esplar Low Leather
De Esplar zag het levenslicht in 2011 en is vernoemd naar de Braziliaanse NGO die steun biedt aan de families die biologisch katoen produceren en waar Veja al sinds 2004 mee samenwerkt. De schoen heeft een upper van biologisch leer en een vlakverdeling bestaande uit verschillende materialen. Het grootste deel van de vlakken zijn van leer, het logo, de binnen en buitenzool van biologisch rubber uit de Amazone en het lijnwerk bestaat uit biologisch katoen. De Esplar is een lager model en krijgt mede daar door een discreter en subtieler uiterlijk en zal door het grote percentage leer wat stug aanvoelen na aankoop.

3 Lock Logo Leather
De 3 Lock Logo is hetzelfde model als de Esplar maar dan met klittenband in plaats van veters. Qua vlakverdeling is hij dan ook praktisch hetzelfde als de Esplar Low alleen heeft de 3 Lock een EVA zool. Door het klittenband straat de schoen comfort uit en valt hij lekker op. Voor de 3 Lock zal je ook even geduld moeten hebben voor dat hij helemaal perfect zit want ook deze schoen bestaat grotendeels uit biologisch leer. De 3 Lock is ideaal voor wie het comfort van Veja wil, maar toch net iets anders wil.

Wata Canvas
De Wata is vernoemd naar het Japanse woord voor katoen. De schoen bevat in tegenstelling tot de andere Veja modellen geen leer. De upper en het lijnwerk bestaan uit organisch katoen en het logo en de zool uit biologisch rubber uit de Amazone, de schoen mag dus terecht vegan worden genoemd. De Wata is een tijdloze, unisex schoen met een casual uitstraling. Door het gebruik van canvas en het lage model maakt de schoen subtiel deel uit van jouw outfit en zit hij vrijwel direct als gegoten.

De nieuwe collectie Veja is beschikbaar in onze winkels in Rotterdam en Den Haag en in onze webshop.

Share article